Wednesday, November 17, 2010

Graflex 4x5

I've had a Graflex Crown Graphic large format camera since last spring, but haven't had a tripod, loupe, cable release or fresh film to shoot with. Finally got some Adox sheet film and shot a few portraits with the camera yesterday.
This is my housemate Mitch, who is a pretty amazing photographer as well, so check out his work.
I kind of like this. It's not perfect, but pretty good for a second try.
I did this set up at home. Fairly easy, used my bed sheet as a backdrop and ambient light coming from a window behind me.
I'm thinking about shooting an entire project with the 4x5, so I'll be uploading more test photos for sure in the weeks to come.

peace!

-Mikko

1 comment:

Joonas Mikola said...

kirjotan tänne kommenttia ku tuo kameralaukun touhu on niin ohi et parempi pysyä erossa siitä.

meikästä toi potretti on ihan perussiisti ja rentoa nähdä skeittipiireissä pyörivien kuvaajien kuvaavan myös isoon kokoon. deeli kai joskus on jotain kokeiluja tehny ja oilinki myös kuvas jotai romukasoja australiassa vaihdossa ollessaan mut vissiin kummatki on digitalisoitunu täysin.

(isommissa) filmihommissa on aina oma säätämisensä mikä tekee koko touhusta kuvaajalle itelleen siistiä. emmä usko et esimerkiks mun kuvat kiinnostaa ketään, mut opettelussahan toiki homma on vielä ja ite tykkään välillä tehdä asioita vaikeimman kautta vaikkei lopullista kuvaa julkastais missään, korkeintaan omassa blogissa.. meikää alko ärsyttämään tuo kameralaukun tähtijäsenten egoilu kun mikään ei tunnu kelpaavan, eikä tuolla loppupeleissä oo ees montaa jätkää ketä kuvais jotain mielenkiintosta mihinkään kokoon.

jos meet kattoon ni tuolla kuvat/galleriat osiossa on joku "elämää suuremmat formaatit" ketju missä on laakaruutuja eri tyypeiltä. siellä on aika monta kuvaa jostain turun tuomiokirkosta ja meikästä toi jätkän potretti on paljon mielenkiintosempi ja persoonallisempi kun heikosti rajattu postikortti turun tuomiokirkosta.

eli jatka ihmeessä kokeiluja ja vippaa jotain aina joskus näytille. oon ite nyt syksyllä vedostanu 40x50cm kokosille papereille jotain mitä oon ottanu 9x12cm filmille, ja kuvanlaatu on kyllä aika kova. yhen highjump-skeittikuvanki heh. pimiössä vasta laakahommat pääsee oikeuksiinsa, vaikka ihan hyvin näytölle kertyy laskennallisesti digimegapikseleitä jos skannaa hyvin.

toinen asia mikä tuli mieleen on, et oon tekemässä tässä lähikuukausina kandidaatin tutkimusta isoista filmeistä ja niiden kuvaamisen oppimisprosessista johon tarvin viisi haastateltavaa. jos haluat ni jätkä sopis yhdeksi haastateltavaksi aika täydellisesti. teen kandia siis lapin yliopistoon kuvataidekasvatukselle.

terveisin,
Joonas Mikola
___
jmikola@ulapland.fi
ja blogi,
jmikola.com